Aleksandra Mizielińska ja Daniel Mizieliński: Suuri karttakirja

Suuri karttakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suuri karttakirja on hieno lasten karttakirja. Kirjaimellisesti suurikokoisesta kirjasta löytyy 52 upeaa karttaa, jotka pursuavat paikallisesti merkittäviä yksityiskohtia. Suomesta karttaan ovat päässeet muun muassa Oulun Toripolliisi, Porvoon vanha kaupunki ja Tampereen tuomiokirkko – ja tietysti monipuolisesti luontoa.

Kirjan kuvitus on viehättävän vanhanaikaista ja käsinpiirrettyä. Samalla se on selkeää ja yksityiskohtaista. Oli hauskaa, kun katsoimme ensin luontodokumentin Galápagossaarilta ja sitten Suuren karttakirjan Ecuador-aukeamalta löytyi paljon samoja yksityiskohtia, joita dokumentissa esiteltiin Galápagossaarten erikoisuuksina.

Suurin valituksen aihe on tietysti se, että kirjassa on vain 52 maata. Moni kiinnostava maa jää kokonaan vaille huomiota. Esimerkiksi Lähi-idästä on mukana vain Jordania. Valikoima tuntuu vähän sattumanvaraiselta. Toivoa sopii, että kirjalle ilmestyisi jatkoa, jossa olisi lisää maita. Ilmeisesti vielä ei jatko-osia ole ilmestynyt.

Positiivista on myös se, että kirja on alunperin puolalainen. Kaiken ei tarvitse olla amerikkalaista tai englantilaista. Kun kääntäjäksi on vielä saatu kenties Suomen paras puolantaitoinen kääntäjä, Tapani Kärkkäinen, suomennoksen laatuun voi luottaa.

Tämä on ensiluokkainen lahjaidea kartoista ja maailmasta kiinnostuneelle alakoululaiselle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...