Jutta Tynkkynen: Lasten Suomi

Lasten Suomi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lasten Suomi on hauska tapa tutustua Suomeen ja sen kuuteen eri maisema-alueeseen, jotka eroavat toisistaan hämmästyttävän paljon ottaen huomioon, että koko ajan ollaan samassa maassa. Alueiden pinnanmuodot, maaperät, ilmastot ja vesistöt poikkeavat toisistaan, myös kasvillisuudessa ja eläimistössä on eroja.

Saaristo-Suomi, Etelä-Suomi, Järvi-Suomi, Pohjanmaa, Vaara-Suomi ja Lappi ovat kaikki pullollaan mitä mielenkiintoisempia nähtävyyksiä. Suomeen mahtuu niin vilisevää kaupunkimaisemaa kuin luonnon hiljaista harmoniaa. Toisaalla ollaan meren, toisaalla järven rannalla, toisaalla on tasaistakin tasaisempaa, toisaalla varsin mäkistä ja harjuista.

Lasten Suomi on paketti, joka sisältää 200 palan palapelin, 10 palapelin päälle aseteltavaa maamerkkiä sekä 18-sivuisen tietokirjan. Sen avulla pienet oppijat tulevat varmasti tutuksi maamme kartan kanssa lähes huomaamattaan ja oppivat niin sijoittamaan kaupunkeja kartalle kuin yhdistämään nähtävyyksiä eri paikkakuntiin. Myös nippelitiedosta innostuvat löytävät paketin kirjallisesta osuudesta monta herkullista yksityiskohtaa.

Sangen suositeltava kokonaisuus, jota voi suositella niin lapsille kuin esimerkiksi hauskaa Suomi-aiheista tuliaista tai matkamuistoa etsiskeleville.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...