Jutta Tynkkynen: Salamyhkän salapoliisit : viikinkiaarteen arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eräs kirjatyyppi, josta muistan lapsena, kutakuinkin ala-asteikäisenä, innostuneeni olivat eräänlaiset salapoliisikirjat, joissa sivu sivulta tarinan edetessä pääsi ratkaisemaan erilaisia tehtäviä ja arvoituksia. Tämä oli hauskaa puuhaa, joka onnistuessaan tuotti suuriakin ilon tunteita.

Oppi ja ilo -sarjaan lukeutuva Salamyhkän salapoliisit -sarja perustuu pitkälti samanlaiselle kaavalle, siis tarinan lukemiselle ja tehtävien ratkomiselle. Oppi ja ilomaiseen tyyliin mukana on kuitenkin pyyhittävä tussi, jonka ansiosta tehtävät voi ratkoa uudestaan ja uudestaan. Käytännöllistä; näin saman perheen tai vaikkapa koululuokan lapset voivat kaikki vuorollaan ratkaista arvoituksen ilman, että oikeista vastauksista on jälkeäkään jäljellä ja kirja saa näin huomattavasti lisää elinaikaa.

Viikinkiaarteen arvoitus on tarina Eetusta ja Alinasta, Salamyhkän saaren nokkelista salapoliiseista, sekä Leosta, vastikään kummituskartanoksi kutsuttuun vanhaan taloon muuttaneesta pelokkaasta pojasta. Kun Eetulle ja Alinalle selviää, että Leon isän arvokas viikinkikoru on varastettu, on asialle tietysti lähdettävä tekemään jotakin. Tässä tarvitaan nyt kompassia ja karttaa, mutta ennen kaikkea teräviä hoksottimia.

Vaikka minulta ei tähän hätään löytynyt kirjan kohderyhmään sopivaa koekaniinia, voin omiin vanhoihin kokemuksiini perustuen antaa sille suositukseni. Erilaiset tehtävät johtolankoineen ja päättelykykyä vaativine haasteineen innostavat varmasti myös vähemmän lukemisesta perustavia tarttumaan kirjaan.

Siis oivallista Oppi ja ilo! Jälleen kerran.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...