Johanna Hulkko: Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus

Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus aloittaa Geoetsivät-kirjasarjan. Se kertoo viidesluokkalaisesta Raparperistä ja tämän ystävästä neljäsluokkalaisesta Emmistä, jotka etsivät geokätköjä Nokialla Geoetsivät-nimimerkillä. Kirjan alussa alkaa kesäloma, ja tytöt saavat riesakseen paitsi Emmin pikkusiskon Sallin, myös Majava-partion pojat Pasi-Anteron ja Petterin.

Mukava koko perheen retki Pirunpesäkivelle muuttuu ikäväksi, kun Salli hukkaa upouuden kännykkänsä. Vanhemmille ei voi kertoa, joten tytöt päättävät lähteä itse luvattomalle retkelle hakemaan puhelinta. Retkestä tuleekin yllättävän haastava: matka on pitkä, Sallin pyörästä puhkeaa kumi, Emmin ja Raparperin puhelimet kastuvat ja niin edelleen.

Onneksi Pasi-Antero ja Petterikin sattuvat paikalle, innokkaina partiolaisina. Pojista on iloa, kun metsässä liikuskelee omituinen mies ja valtava susi… Jännitystä riittää! Onneksi seikkailu päättyy parhain päin.

Tarina oli hauska, kirjassa on runsaasti huumoria. Kirja on aika lyhyt – sivuja on yli 150, mutta teksti on suurta ja marginaalit leveät, joten kirja sopii hienosti myös aloitteleville lukijoille. Mukana on myös jonkin verran kuvitusta. Geokätköily on tietysti mitä hienoin harrastus edistettäväksi, ja kirjassa on mainio geokätkömysteeri ratkottavaksi – ratkominen vaatii vähän työtä ja vaivannäköä, mutta palkinto lienee sen arvoinen.

Raparperi on mainio tyyppi päähenkilöksi ja tarinan puitteet muutenkin mukavat. Hauskana kuriositeettina Raparperilla on kaksi isää, mutta asiasta ei tehdä oikeastaan minkäänlaista numeroa kirjassa. Geoetsivät-sarja on saanut jo toisen osan, toivottavasti näitä tulee lisää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...