Johanna Hulkko: Geoetsivät autiolla saarella

Geoetsivät autiolla saarella

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Geoetsivät pääsevät tällä kertaa ihmettelemään kesämökkimurtoja. Patterisenkin mökille on murtauduttu ja paikat on pistetty sekaisin. Murtoja on sattunut muuallakin ja geoetsivät ottavat asiakseen selvittää murtosarjan. Patterisen luvalla he pääsevät tekemään tutkimuksiaan ja löytävätkin todistusaineistoa.

Geoetsivät saavat myös toisenlaisen tehtävän: kätkötarkastaja pyytää heitä poistamaan kätköjä eräästä saaresta, joka on luonnonsuojelualuetta. Siellä ei saisi kätköjä olla, mutta kätkön tekijä ei vastaa yhteydenottoihin. Niinpä tehtävä lankeaa geoetsiville.

Muutama muukin juonenlanka kirjaan mahtuu: on oppilaskuntaneuvoston vaaleja, pormestarinvaaleja, luokan kesätyöprojekti pakkaajina kaupan kassalla ja niin edelleen. Raparperin isä jatkaa hienosti rooliaan kirjasarjan humoristisena kevennyksenä, kehitellen taas kaikenlaista harrastusta ja hölmöilyä itselleen.

Geoetsivät autiolla saarella on touhukas ja humoristinen kirja. Geokätköily on tässä osassa hieman taka-alalla, muiden juttujen viedessä etusijan, mutta sarjan ystävät viihtyvät varmasti tämänkin osan parissa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...