Martin Widmark: Sanomalehden arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sanomalehden arvoitus on osa Lasse-Maijan etsivätoimisto -lastenkirjasarjaa.

Joku kirjoittaa paikallislehteen epäasiallisia juttuja kaupungin asukkaista. Lasse ja Maija ottavat tapauksen selvittääkseen ja etsivät johtolankoja lehden toimituksen tiloista. Kirja on sen verran lyhyt, että mitenkään erityisen syvällistä salapoliisitutkintaa ei ehditä tekemään, mutta arvoitus tulee kuitenkin ratkaistua.

Kirjasarja on suunnattu niille, jotka kaipaavat helppoa luettavaa, joten tekstiä on suhteessa vähän ja kuviakin on mukana. Monet helppolukuiset kirjat ovat aika heikkolaatuisia sekä juonen että kirjallisten ansioiden suhteen. Alun ennakkoluuloistani huolimatta alan pikkuhiljaa pitää tästä sarjasta ja pystyn sanomaan näitä kirjoja sentään jo melko hyviksi. Tämä nimenomainen kappale ei poikkea laadullisesti muista sarjan kirjoista. Miinuksena tosin täytyy mainita, että kuvitus on hivenen outo enkä itse oikein pidä siitä.

Lapsilukijoista ehkä noin 7-9-vuotiaat saattavat olla se kohderyhmä, joille kannattaa suositella sekä tätä kirjaa että koko muutakin sarjaa. Lasse-Maijan etsivätoimisto on suositeltavaa luettavaa myös niille, jotka etsivät helppoa luettavaa ruotsiksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...