Jo Nesbø: Tohtori Proktorin pierupulveri

Tohtori Proktorin pierupulveri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tohtori Proktori on Harry Hole -kirjoista tutun Jo Nesbøn lastenkirjojen eksentrinen päähenkilö. Proktori on hullu keksijä, joka on keksinyt paljon kaikenlaista – muun muassa pierupulverin. Pieretystä aiheuttava pulveri vaikuttaa epäonnistumiselta, kunnes Proktori tutustuu naapurissaan asuviin lapsiin, Liisiin ja vasta kadulle muuttaneeseen Älliin.

Älli ja Liisi keksivät pierupulverille hyvää käyttöä ja yhdessä Proktorin kanssa kehittävät siitä vielä voimakkaamman version. Proktorikin innostuu: tässä on hänen tilaisuutensa saada mainetta keksijänä!

Valitettavasti pierupulveri alkaa kiinnostaa myös hämäriä tahoja. Inhottavien kaksosten Tiituksen ja Totin isä kuulee pierupulverista, kiinnostuu ja ryhtyy hämärähommiin, tarkoituksenaan ryöstää pierupulverin resepti, saada sille patentti ja rikastua. Proktori ja Älli joutuvat tapahtumien johdosta vankilaankin, mutta onneksi Liisi on yhä vapaalla jalalla ja nokkelana paikalla pelastamassa pierupulveria pahisten käsistä.

Tohtori Proktorin pierupulveri on tähän mennessä neliosaiseksi kasvaneen sarjan aloitusosa, joka esittelee päähenkilöt ja pierupulverin. Siitä kannattaa siis aloittaa tutustuminen tämän mainion kirjasarjan pieruhuumorin ja anarkististen käänteiden täyttämään maailmaan. Kirja sopii huumorinsa puolesta parhaiten alakouluikäisille, ennemmin ehkä vähän vanhemmille kuin nuoremmille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...