Jo Nesbø: Tohtori Proktori ja suuri kultaryöstö

Tohtori Proktori ja suuri kultaryöstö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joku roisto on ryöstänyt koko Norjan kultavarannon (joka tosin koostui tasan yhdestä kultaharkosta, mutta silti), ja vieläpä juuri ennen kuin Maailmanpankin tarkastajien olisi tarkoitus tulla katsastamaan kultavarannon tila. Luvassa on hirveä talouspaniikki, jos asia selviää. Niinpä Norjan kuninkaan on palkattava parhaat mahdolliset tekijät ratkaisemaan tämä mysteeri.

Valitettavasti ensimmäiset vaihtoehdot ovat tavoittamattomissa, joten tehtävään on rekrytoitava Tohtori Proktori, Älli ja Liisi pierupulvereineen. Kolmikko joutuu matkustamaan Lontooseen jahtaamaan huikean vaarallista rikollisjengiä, jota Scotland Yardkin pelkää silmittömästi. Onneksi käytössä on paitsi pierupulveri, myös jokunen uusi Proktorin kehittelemä keksintö.

Melkoisen räväkkä seikkailu tämäkin on. Jo Nesbø taitaa jännittävien tarinoiden kirjoittamisen, myös lapsille. Tohtori Proktori ja suuri kultaryöstö sopii mainiosti lapsenmielisille ja pieruhuumorista innostuville lukijoille noin seitsemänvuotiaista eteenpäin – joskin tässä sarjan neljännessä osassa on paljon muutakin kuin pieruhuumoria.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...