Jo Nesbø: Tohtori Proktori ja suuri kultaryöstö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joku roisto on ryöstänyt koko Norjan kultavarannon (joka tosin koostui tasan yhdestä kultaharkosta, mutta silti), ja vieläpä juuri ennen kuin Maailmanpankin tarkastajien olisi tarkoitus tulla katsastamaan kultavarannon tila. Luvassa on hirveä talouspaniikki, jos asia selviää. Niinpä Norjan kuninkaan on palkattava parhaat mahdolliset tekijät ratkaisemaan tämä mysteeri.

Valitettavasti ensimmäiset vaihtoehdot ovat tavoittamattomissa, joten tehtävään on rekrytoitava Tohtori Proktori, Älli ja Liisi pierupulvereineen. Kolmikko joutuu matkustamaan Lontooseen jahtaamaan huikean vaarallista rikollisjengiä, jota Scotland Yardkin pelkää silmittömästi. Onneksi käytössä on paitsi pierupulveri, myös jokunen uusi Proktorin kehittelemä keksintö.

Melkoisen räväkkä seikkailu tämäkin on. Jo Nesbø taitaa jännittävien tarinoiden kirjoittamisen, myös lapsille. Tohtori Proktori ja suuri kultaryöstö sopii mainiosti lapsenmielisille ja pieruhuumorista innostuville lukijoille noin seitsemänvuotiaista eteenpäin – joskin tässä sarjan neljännessä osassa on paljon muutakin kuin pieruhuumoria.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Kaksi ensimmäistä Proktori-kirjaa olen jo lukenut. Toisessa päästiin aitiopaikalle Marie Antoinetten polttoroviolle ja belgialaisen pyoräilylegendan ensimmäisen Tour de France-kisan voittopyrähdykseen!

  2. Aika-ammeen arvostelun kirjoittelin muuten eilen, joten juttu ilmestyy joskus parin viikon päästä.

  3. Kolme osaa jo luettu ja innolla odotan, että pääsen tämän neljännen kimppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...