Pepe Forsberg ja Anneli Jussila: Puut puhuvat

Puut puhuvat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puut puhuvat on kirja, jonka sivuille kannattaa suunnata ennakkoluulottomasti, hieman uteliaana ja sopivan nöyränä. Aivan kuin menisi metsäretkelle. Tämä matka vie niin lähimetsään, kuviteltuun metsään kuin vuosisatojen taakse.

Luonnossa monet lajit kommunikoivat keskenään siinä missä ihminenkin – niin myös puut. Kirjan alkuosiossa Pepe Forsberg pohtii tätä ja muita mielenkiintoisia asioita. Metsien suojelun tärkeys ja kiire tulee esille niin pohdinnoissa kuin käytännön esimerkeissä.

Jos Forsbergin osuutta kuvaa retkenä tämän päivän metsiin, niin Anneli Jussila vie lukijan kauemmas ja syvemmälle. Metsän ja puiden merkitystä sekä ihmisen suhdetta niihin tarkastellaan monesta näkökulmasta vuosisatojen aikana. Vaikka puut ja ihminen ovat fyysisesti suunnilleen samanlaisia kuin ennekin niin suhde on muuttunut melkoisesti etenkin maanviljelyn, metsäteollisuuden nousun ja kaupunkilaistumisen kautta. Jussilan perusteellinen teksti on hyvää metsä- tai oikeastaan metsäsuhdehistoriaa. Myös kirjallisuus on tärkeässä roolissa ja teoksen lähdeluettelo tarjoaa paljon lukuvinkkejä.

Monelle nykyihmiselle syy mennä metsään on hyötyä ja saada sieltä jotain, mutta onneksi pieniä muutoksen tuulia on ilmassa. Metsäretkeilyn terveyshyödyt on todettu kiistattomasti positiivisiksi. Tämän kirjan lukeminen saa entistä enemmän ajattelemaan metsiä ja puita kansallisaarteina, joiden suojelu olisi isänmaallisuutta korkeimmillaan. 
 

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...