Anders Adali: Rahaa rahaa rahaa : arvokuljetusryöstön perusteet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fiktiivisten pankkiryöstäjien ihannointi on kuulunut populäärikulttuuriin niin kauan kuin pankkilaitos on ollut olemassa. Oikeiden pankkiryöstöjen loputtua yhteiskunnan turvarakenteiden kehittyessä tilalle ovat tulleet arvokuljetusryöstöt.

Rahaa rahaa rahaa -kirjassa yksi oikea arvokuljetusryöstäjä kertoo urastaan ja Suomen pankin ryöstöstä Turussa, josta hän lopulta jäi kiinni. Kirja koostuu asianajajien kirjoittamista alkusanoista ja loppusanoista, sekä itse tapauksesta, muisteluihin pohjautuen.

Fakta ja fiktio sekoittuvat kun Adali avaa sanallisen arkkunsa. Todellinen tarina vie mukanaan ja paljastaa arvokuljetusryöstön harjoittajan ajatusmaailmaa. Teoksena kirja on varmaankin arvokkain henkilölle, joka on kiinni samantyyppisten tarinoiden fiktiivisissä versioissa. Adalin kerronnanlahjat eivät jää paljoa jälkeen huippuluokan dekkarikirjailijoille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kommentti

  1. Muutamia rikostapausten faktajuttuja on tullut vastaan, ja niissä se tosipuoli jotenkin kiehtoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...