Jonas Hassen Khemiri: Soitan veljilleni

Soitan veljilleni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tukholman keskustassa on räjähtänyt autopommi. Epäillyn tekijän tunto­merkit on julkaistu, hän näyttää aivan… Amor kuulee räjähdyksestä. Nyt pitää soittaa Shaville, joka onkin jo yrittänyt hänelle soittaa. Mutta pitää myös puhua Ahlem-serkun kanssa, palauttaa viallinen poranterä, ja entä jos se soittaja onkin Valeria, jota Amor on rakastanut pienestä pitäen.

Jonas Hassen Khemirin pienoisromaani Soitan veljilleni rakentuu jatkuvalle dialogille. Jotain dramaattista on tapahtunut, jotain poikkeuksellista, jotain mikä muuttaa kaiken. Mutta miten sen osaa ottaa vastaan, miten Amor ehtii käsitellä kaikkea, kun koko ajan pitää puhua jonkun kanssa? Onko jollakulla hätä, onko joku vaarassa, onko joku tehnyt jotain laitonta? Kuka?

Soitan veljilleni on intensiivinen, immersiivinen kertomus, jonka lukee yhdeltä istumalta. Pienin piirroin Jonas Hassen Khemiri piirtää vaikuttavan kuvan maahanmuuttajataustaisesta yhteisöstä Tukholmassa. Tiivis ja lyhyt muoto on kirjan koukku: paljon voi ja pitää päätellä siitä, mihin vain hajanaisesti viitataan henkilöiden käymissä keskusteluissa. Oikeastaan muuta ei ole, pelkkiä puheluita, tai aiheita niihin. Mutta silti ehditään käydä läpi Amorin perhe­suhteita, ihastuksia, ystävien varttumista, rasismin kokemista ja niin edelleen.

Moneen kertaan palkittu ruotsalaiskirjailija Jonas Hassen Khemiri on luonut vaikuttavan teoksen. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...