Håkan Nesser: Sukujuhlat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joulukuun tuiskuissa vietetään mukavaa perhejuhlaa, Hermanssonien 105-vuotisjuhlaa. Isä Karl-Erik täyttää 65 vuotta ja perheen vanhin tytär Ebba 40 vuotta. Kaikki on suunniteltu huolella etukäteen, mutta mikään ei oikein suju kuten on ajateltu. Perheen poika Robert, tosi-tv-sarjassa itsensä munannut B-luokan julkkis, katoaa iltakävelyllään. Seuraavana yönä katoaa Ebban poika Henrik, samalla lailla jälkiä jättämättä.

Kummastakaan miehestä ei kuulla enää mitään. Aluksi poliisikin on haluton ottamaan aikuisten katoamiset tutkittavakseen. Muutaman päivän jälkeen alkavat vasta kunnon tutkimukset ja kirjailijan kehittämä uusi poliisi, Gunnar Barbarotti, saa tapaukset hoitoonsa. Voiko olla muka pelkkää sattumaa, että saman perheen kaksi jäsentä katoaa peräkkäisinä iltoina?

Barbarottin on päästävä käsiksi ongelmaisen perheen synkkiin salaisuuksiin. Jokaisella perheellä on omat luurankonsa kaapissa ja niin tietysti Hermanssoneillakin. Eikä niistä ole koskaan aikaisemmin puhuttu — nyt onkin syytä tonkia kaikki esiin, jotta kadonneet löytyisivät. Tämäkin on hankalaa, sillä poliisien komentosuhteet painavat päälle ja koko perhe tuntuu valehtelevan eri asioista. Kaikki ei todellakaan ole sitä, miltä se näyttää!

Barbarotti on poliisina uusi ja kiinnostava tuttavuus: kunnollinen poliisi, jolla ei ole alkoholiongelmaa eikä taipumusta väkivaltaisuuteen. On hänelläkin omat ongelmansa: epäilevä luonteenlaatu, italialainen isä joka on teillä tietymättömillä ja huolia aiheuttava teinitytär sekä mahdollinen uusi naissuhde sekä joskus iltaöisin iskevä rankka melankolia.

Håkan Nesser on luonut jälleen erilaisen tarinan – tarinan, jonka päätös on mielenkiintoinen ja riittävän omalaatuinen, jotta mielenkiinto säilyisi läpi välillä ehkä hiukan liikaakin pohdiskelevan uuden johtohahmon myötä. Ovela uutuus Nesseriltä; kaikille dekkareista kiinnostuneille taas uutta ruotsalaista pienimuotoisempaa trilleriä. Ruotsissa Barbarottin tutkimuksista on jo julkaistu neljä kirjaa, sopii siis odottaa lisää myös suomeksi!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...