Eva Eriksson ja Barbro Lindgren: Trippel-Max : Samlingsvolym

Osta kirja itsellesi

Trippel-Max sisältää kolme 1980-luvulla julkaistua kuvakirjaa: Max nalle, Max potta ja Max boll. Ensimmäisessä pikkupoika Max leikkii nallen kanssa, toisessa yrittää opettaa koiraa potalle ja kolmannessa pelaa palloa kissan kanssa.

Kohderyhmänä näissä ovat pienet lapset, ehkä noin 1-3-vuotiaat. Tekstiä on siis todella vähän. Kielioppi ja oikeakielisyys eivät tosin ole kohdallaan ihan koko ajan, mutta itseäni se ei häiritse.

Eva Erikssonin kuvitus on ollut jo aikaisemmin mielestäni kiva, kuten myös tässä kirjassa. Se tuo oman lisänsä tekstin ohelle ja täydentää tarinaa, esimerkiksi Maxin ilmeitä on hauska seurata kuvista.

Max on omasta mielestäni aikamoinen hitti. Jos itselläni olisi lapsia, sarja päätyisi lukemistoon varmasti. Suomeksi näitä ei taida löytyä, vaikka kirjat olisivat todellakin kääntämisen arvoisia.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.