Cathy Hopkins: Tuhannen taalan tytöt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuhannen taalan tytöt on samannimisen nuortenkirjasarjan ensimmäinen osa.

Kirja kertoo Jess-nimisen tytön arkielämästä, koulunkäynnistä, ystävistä. Jess ja Charlie asuvat mumminsa luona, koska heidän äitinsä on kuollut. Heidän isänsä saa työpaikan rikkaiden asuintalon työntekijöiden esimiehenä. Sopimukseen kuuluu työsuhdeasunto, niin he muuttavat sinne kaikki kolme. Ensin kaikki vaikuttaa Jessin mielestä aivan loistavalta: talossa on oma kylpylä, sinne muuttaa julkkiksia ja niin edelleen. Myöhemmin hän tajuaa, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää ja ettei rikkaus ole mikään tavoiteltava olotila.

Kirja oli sujuvasti kirjoitettua kevyttä viihdettä, vaikka vakavampiakin sivujuonteita on mukana. Yhdysvalloissa ja Britanniassa osataan tehdä tosi hyvin tällaista nuorille tytöille suunnattua chick lit -tyyppistä kirjallisuutta, mutta sitä suomennetaan omasta mielestäni liian vähän. Tälle kirjalle on siis jo olemassa jatkoa englanniksi ja ne kaikki ovat toivottavasti tulossa myös suomeksi jossain vaiheessa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...