Cathy Hopkins: Tuhannen taalan tytöt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuhannen taalan tytöt on samannimisen nuortenkirjasarjan ensimmäinen osa.

Kirja kertoo Jess-nimisen tytön arkielämästä, koulunkäynnistä, ystävistä. Jess ja Charlie asuvat mumminsa luona, koska heidän äitinsä on kuollut. Heidän isänsä saa työpaikan rikkaiden asuintalon työntekijöiden esimiehenä. Sopimukseen kuuluu työsuhdeasunto, niin he muuttavat sinne kaikki kolme. Ensin kaikki vaikuttaa Jessin mielestä aivan loistavalta: talossa on oma kylpylä, sinne muuttaa julkkiksia ja niin edelleen. Myöhemmin hän tajuaa, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää ja ettei rikkaus ole mikään tavoiteltava olotila.

Kirja oli sujuvasti kirjoitettua kevyttä viihdettä, vaikka vakavampiakin sivujuonteita on mukana. Yhdysvalloissa ja Britanniassa osataan tehdä tosi hyvin tällaista nuorille tytöille suunnattua chick lit -tyyppistä kirjallisuutta, mutta sitä suomennetaan omasta mielestäni liian vähän. Tälle kirjalle on siis jo olemassa jatkoa englanniksi ja ne kaikki ovat toivottavasti tulossa myös suomeksi jossain vaiheessa.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...