Daniëlle Hermans: Tulppaanimurhat

Tulppaanimurhat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaksi murhaa: tulppaanikauppias Wouter Winckel murhataan Hollannissa 1636, Frank Schoeller Lontoossa 2007. Viimeisenä tekonaan Frank antaa hänet löytäneelle veljenpojalleen Alecille vanhan kirjan, jossa on kuvia tulppaaneista.

Alec ei ymmärrä, mitä tekemistä Frankilla on tulppaanien kanssa, mutta käy ilmi, että Alec ei tiedä kaikkea sedästään, vaikka onkin kasvanut tämän hoivissa vanhempiensa kuoltua.

Winckelin murhalle on kaksi motiivia. Kumpi painaa vaa’assa enemmän, harvinaiset tulppaanisipulit vai Winckelin kirkonvastainen toiminta? Winckelin kuolema ajoittuu Hollannin tulppaanimanian viimeisiin hetkiin, juuri ennen kuplan puhkeamista. Vuosien 1636–37 tulppaanihullutus oli historian ensimmäinen pörssikupla ja jos aihe on vieras, se on tutustumisen arvoinen ja tämä kirja valaisee sitä hyvin.

Nykypäivän tapahtumat liittyvät monen mutkan kautta Winckelin murhaan ja eikä Frank ole viimeinen kuollut, ennen kuin tapaus on selvä. Tulppaanimurhat on menestynyt esikoisteos, jonka paras puoli on ehdottomasti kiinnostava aihe. Toteutus on hyvä, mutta ei erinomainen – Tulppaanimurhat oli puoleensavetävä jännäri, joka oli mukava lukea, mutta ei kirja pysyvästi mieleen jää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...