Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Ihan tavallisena päivänä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihan tavallisena päivänä vuonna 1970 kolmevuotias tyttö katoaa teltasta kotipihaltaan jäljettömiin. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1979 nuori pikkuvauvan äiti lyö kirveellä aviomiehensä hengiltä. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1994 asianajotoimiston apulainen puukotetaan kuoliaaksi työpaikallaan. Ja ihan tavallisena päivänä vuonna 2004 yksityisetsivä Jackson Brodie huomaa tutkivansa unohtuneita selvittämättömiä tapauksia normaalien kissavarkauksien lisäksi. Ja lisäksi ihan tavallisena päivänä hänen kotinsa räjähtää.

Kate Atkinsonin Jackson Brodiesta kertova sarja starttaa Cambridgesta, jonne Brodie on asettunut erottuaan armeijasta, poliisivoimista ja vaimostaan. Atkinsonille tyypillisesti kerronta ei keskity vain Brodieen, joka on ennemminkin vain yksi henkilö monimutkaisessa tarinassa kiistattoman pääosan sijasta. Värikkäästä hahmokavalkadista esiin nousevat vuorollaan hyväsydäminen asianajaja Theo, kuin keskeltä pukudraamaa heräävä uutta elämää haluava Caroline ja hersyvän eripariset sisarukset Amelia ja Julia. Vähitellen kaikkien tarinat kietoutuvat yhteen.

Kate Atkinson on minulle tämän loppukesän kirkkain kirjallinen löytö, jonka tuotantoa olen lyhyessä ajassa ahminut jo useamman teoksen. Hänen tyylinsä on leikillisen humoristinen, täynnä pieniä sivuhuomautuksia, mutta kuitenkin hän kertoo koko ajan rankoista ja vakavista aiheista. Vaikka kirjan hahmoja koettelee tragedia toisensa jälkeen, elämänilo säilyy. Ihan tavallisena päivänä on mainio dekkari, jota kelpaa suositella, kuten oikeastaan mitä tahansa muutakin Kate Atkinsonin kirjaa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...