Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Ihan tavallisena päivänä vuonna 1970 kolmevuotias tyttö katoaa teltasta kotipihaltaan jäljettömiin. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1979 nuori pikkuvauvan äiti lyö kirveellä aviomiehensä hengiltä. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1994 asianajotoimiston apulainen puukotetaan kuoliaaksi työpaikallaan. Ja ihan tavallisena päivänä vuonna 2004 yksityiset... Lue koko vinkki »
Antto urheilee

Annika Mannström: Antto urheilee

Antto urheilee on Schildts-kustantamon järjestämän lastenkirjakilpailun voittaja. Kuten jo nimestä voi päätellä, teemana on urheilu. Esittelyssä on paljon erilaisia urheilulajeja. Kirjan tekstit on kirjoitettu runomuotoon. Kirja ei vedä vertoja Mauri Kunnaksen Suurelle urheilukirjalle, mutta ylettyy kyllä laadullisesti melko lähelle sitä. Pidin ... Lue koko vinkki »

Joel Levy: Myrkky

”Onko ainetta, joka ei ole myrkky?” – Paracelsus Myrkky on pelkistetyllä tavallaan huomiota herättävä, moni ystäväni on maininnut kirjan ja vaikka yleisesti en ole kiinnostunut myrkyistä, tämä kirja osasi tehdä myrkyistä mielenkiintoisia. Kirja on ihastuttavalla tavalla vanhanaikaisen näköinen, melkein kuin 1800-luvun sanomalehti. Totta ... Lue koko vinkki »

Stephen Fry: Virtahepo

Ted Wallace on ikääntyvä runoilija, jonka kynässä on viime aikoina ollut tylsä terä. Hän on luonteeltaan snobahtava kyyninen elostelija, jolle viski maistuu — ja naisetkin, jos tilaisuus vain tulisi. Ted on juuri parahiksi ehtinyt hankkia itselleen potkut töistään, kun hänen yllättävän rikkaaksi (ja sairaaksi) osoittautuva kummitytär tarjoaa hänell... Lue koko vinkki »

Raisa Lardot: Jotain häikkää

Jotain häikkää on pieni kirjanen, joka on täynnä pienen pieniä tarinoita. Niin pieniä, että osa on tuskin sivun mittaisia, pieniä ajatuksia. Pikkutarinoissa on huumoria ja kyynisyyttä. Niissä törkätään ihmisten ennakkoluuloja ja asenteita, pelkoja ja pikkusieluisuutta. Vaikka kirja onkin pikkuinen, niin siinä on peräti 63 pikkujuttua. Kertojana ... Lue koko vinkki »

Erik Wahlström: Kärpäsenkesyttäjä

Suomen sodan jälkeen keisari on nostanut autonomisen Suomen kansakuntien joukkoon. Kansallismielisyys alkaa itää sivistyneistön joukossa. Nuori kansakunta tarvitsee esikuvia ja sankareita. Sellaiseksi kelpaa suuri runoilija J. L. Runeberg, Pietarsaaresta Porvooseen vähitellen valunut merikapteenin poika, jonka tuotanto ei hyllymetreissä mitate... Lue koko vinkki »