Joel Levy: Myrkky

Osta kirja itsellesi

”Onko ainetta, joka ei ole myrkky?” -Paracelsus

Myrkky on pelkistetyllä tavallaan huomiota herättävä, moni ystäväni on maininnut kirjan ja vaikka yleisesti en ole kiinnostunut myrkyistä, tämä kirja osasi tehdä myrkyistä mielenkiintoisia.

Kirja on ihastuttavalla tavalla vanhanaikaisen näköinen, melkein kuin 1800-luvun sanomalehti. Totta on, että myrkyillä on rikas historia, mutta nykyään etsitään vasta-aineita ja puhutaan enemmänkin biologisista aseista. Ei taida olla kovin muodikasta heittää henkensä lasillisella samppanjaa a la arsenikki.

Myrkyssä kerrotaan eri aineista, millä lailla niistä tulee myrkkyä ja miten julmasti ja erikoisesti niitä on käytetty. Jokaiselle myrkylle löytyy oma julma tai traaginen tarinansa. Myrkky kertoo katastrofeista niin elävästi, että kuolinmäärät olivat muutakin kuin vain viliseviä lukuja.

Myrkky sopii historiafriikeille ja muuten vain tiedonjanoisille. Myrkyssä on tietoa, jota kaikki eivät taida tietääkään. Myrkky tekee tuuman verran tietoviisaammaksi.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.