Barbara Kingsolver: Myrkkypuun siemen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi mies vie Afrikkaan mukanaan viisi naista: vaimon ja neljä tytärtään. Rachel on parhaassa teini-iässä ja katkera jouduttuaan reväistyksi kaveripiiristään pimeimmille takamaille. Leah rakastaa ja ihailee isäänsä sokeasti ja yli kaiken. Adah on hiljaa ja ajattelee paljon takaperin, sillä hän jäi syntymässä raajarikoksi. Ruth May on pienin ja puolustuskyvyttömin. Äiti, Orleanna, ei täysin ymmärrä, miten hän ajautui tänne ja miten sieltä selviää.

Isä on kova ja vaahtosuinen saarnaaja, jolla on pakkomielteenä saada kastaa Kongon lapset.

Kun amerikkalaiset ja Afrikka – kristinusko ja kyläelämäntapa – kohtaavat, ei voittaja ole se, joka pysyy kovimpana vaan se, joka sulauttaa toisen itseensä. Tarinan ruohonjuuritasolla lähetyssaarnaajaperhe kipristelee sopeutumattomuustuskissaan samalla kun nuori Kongon valtio kipuilee itsenäistymisensä kanssa suurten länsivaltojen ahneen katseen alla. Kuka voittaa?

Afrikka muuttaa tarinan jokaista naista. Sopeutujat ja sulautujat selviävät, mutta hinta on kova.

Myrkkypuun siemenen lukeminen on kuin hengittäisi kosteaa, elävää, salaperäistä ja vaarallista viidakkoilmaa keuhkojen täydeltä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...