Hannu Lindqvist: Unieni ulvovat sudet

Osta kirja itsellesi

Kertomus siitä, miten koulukiusattu mies nelikymppisenä päättää lopultakin kostaa neljälle pahimmalle kiusaajalleen. Jokaisen osalta suunnittelu ja toteutus etenee hyvin järjestelmällisesti ja taitavasti. Jännitystä riittää, molempien osalta.

Ei kovin kaunista kerrottavaa; pahoinpitely, tuhopoltto, yhden lavastaminen salakuljettajaksi ja lopulta aika yököttävä moottorisahamurha. Sivujuonena kulkee melko kaunis tarina rakkaudesta lappilaiseen naiseen. Ja unissa sudet vähenevät, ulvonta vaimenee hiljalleen. Vai vaimeneeko sittenkään?

Kirjoittajan mukaan teos on fiktiota, vaikka osalla onkin vankka todenperäisyys. Kiusatun taustaa hahmotellaan mielenkiintoisesti; rankka lapsuus ja huono äitisuhde, koulukiusaaminen. Kaiken huipuksi kirjan ollessa lähes valmis, Kauhajoella tapahtui eräs finaali. Tämäkin antoi varmaan aihetta saattaa esikoiskirja julki.

Viestinä kaikille se, että koulukiusattu voi kostaa vielä vuosien takaa. Vai voiko? Kirjan loppu on muuten hienoinen yllätys, tietysti. Itse jäin miettimään koulukiusatun kostoa todellakin vuosikymmenten jälkeen, olisihan se mahdollista. Mielestäni hyvinkin voisi, tavoista en sano mitään enkä tietenkään kehoita ketään seuraamaan mallia. Sen sijaan erilaisena ja valtavirrasta poikkeavana jännärinä tämä kyllä täyttää tehtävänsä hyvin. Toivottavasti joku kiusaaja ottaisi tämän lukiessaan edes opikseen!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Havaitsin pari päivää sitten tämän arvostelun. Arvostelija on perehtynyt hyvin kirjan sieluun ja merkittävä seikka, joka monelta toimittajalta kirjan ilmestyessä jäi huomioimatta, piilee teoksen sanomassa: Pääsanoma ei ole väkivalta, vaan sen vastaisuus – koulukiusaaja voi todellakin hukkua omaan miekkaansa ja se voi tapahtua vuosikymmeniä jälkeen päin, jos uhrin patoutumat ovat riittävän raskaita.
    Kirjan kirjoittaja.

  2. Kommentti kommenttiin (ei siis tähän kirjaan tai tähän arvosteluun):
    Kirjan sanoman aukikirjoittaminen arvostelussa on vähän kaksipiippuinen juttu: se voi ohjata lukijaa tarpeettomastikin ja/tai viedä oivaltamisen ilon. Joskus mietin, tarjoanko lukijalle ilmaisen sanoman, joskus en edes mieti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...