Hannu Lindqvist: Unieni ulvovat sudet

Unieni ulvovat sudet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kertomus siitä, miten koulukiusattu mies nelikymppisenä päättää lopultakin kostaa neljälle pahimmalle kiusaajalleen. Jokaisen osalta suunnittelu ja toteutus etenee hyvin järjestelmällisesti ja taitavasti. Jännitystä riittää, molempien osalta.

Ei kovin kaunista kerrottavaa; pahoinpitely, tuhopoltto, yhden lavastaminen salakuljettajaksi ja lopulta aika yököttävä moottorisahamurha. Sivujuonena kulkee melko kaunis tarina rakkaudesta lappilaiseen naiseen. Ja unissa sudet vähenevät, ulvonta vaimenee hiljalleen. Vai vaimeneeko sittenkään?

Kirjoittajan mukaan teos on fiktiota, vaikka osalla onkin vankka toden­peräisyys. Kiusatun taustaa hahmotellaan mielenkiintoisesti; rankka lapsuus ja huono äitisuhde, koulukiusaaminen. Kaiken huipuksi kirjan ollessa lähes valmis, Kauhajoella tapahtui eräs finaali. Tämäkin antoi varmaan aihetta saattaa esikoiskirja julki.

Viestinä kaikille se, että koulukiusattu voi kostaa vielä vuosien takaa. Vai voiko? Kirjan loppu on muuten hienoinen yllätys, tietysti. Itse jäin miettimään koulukiusatun kostoa todellakin vuosikymmenten jälkeen, olisihan se mahdollista. Mielestäni hyvinkin voisi, tavoista en sano mitään enkä tietenkään kehoita ketään seuraamaan mallia. Sen sijaan erilaisena ja valtavirrasta poikkeavana jännärinä tämä kyllä täyttää tehtävänsä hyvin. Toivottavasti joku kiusaaja ottaisi tämän lukiessaan edes opikseen!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...