Hannele Mikaela Taivassalo: Viisi veistä Andrei Kraplilla

Viisi veistä Andrei Kraplilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Onko Hannele Mikaele Taivassalo Suomen Steve Erickson? En tiedä, mutta tältä mielleyhtymältä oli vaikea välttyä, kun luki tätä Taivassalon esikoista. Andrei Kraplin veitsien tarina on samalla tavalla kummallinen kuin Ericksonin kirjat.

Kirja kertoo tytöstä, joka kohtaa kotonaan Pohjanmaalla Andrei Kraplin, jolla on viisi veistä. Krapl opettaa tyttöä heittämään veitsiä ja tyttö rakastuu Krapliin. Tyttö kuitenkin lähtee pakoon, vieden mukanaan neljä Kraplin veitsistä.

Tyttö päätyy kiertelemään ympäriinsä, vaeltamaan kaupungista ja maasta toiseen. Tyttö saa joukon henkilöllisyyksiä, riippuen siitä kuka kysyy, ja peräänsä uhkaavan metsästäjän. Väliin tapahtumia kommentoi Jumala, joka tarkastelee tapahtumia omasta ylhäisestä näkökulmastaan.

Kirja yhdistelee monenlaista tunnelmaa, vinoa huumoria, kirjallisia tehokeinoja, kaunista kielenkäyttöä. Käännöskin (kirja on alunperin kirjoitettu ruotsiksi) tuntuu oikein onnistuneelta, kirjan tyyli on hyvin vahvasti omanlaisensa. Viisi veistä Andrei Kraplilla on yllättävän hyvä kirja ja ehdottoman kiehtova esikoinen. Taivassaloa lukisin mieluusti lisääkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...