Johan Theorin: Yömyrsky

Yömyrsky

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Erilainen rikosromaani, poliisiromaani, jännitys- ja kauhuromaani – kaikkea tätä samassa teoksessa.

Westinin perhe muuttaa Öölantiin, vanhaan kartanoon. Kartanon historiassa on tapahtunut outoja asioita jo sen rakentamisesta lähtien ja tapahtuu edelleen. Kirjan yhtenä juonteena kulkee Öölannin historia ja tapahtumat, myös kartanon ja majakoiden historia. Öölannin kesäasutuksen myötä rikollisuuskin on kasvussa, huumeiden salakuljetus ja kesämökkien ryöstöt ovat arkipäivää. Paikallisena lähipoliisina aloittaakin uusi työntekijä, Tilda, joka sotkeentuu tahtomattaan kaikkeen tapahtuvaan ja jo tapahtuneeseen myös oman menneisyytensä kautta.

Westinin perheelle tapahtuu murheellisia asioita. Toisaalta heillä tuntuu käyvän myös erikoisia yöllisiä vieraita. Kaikki saa lopulta selityksensä, ainakin jonkinlaisen, erään poikkeuksellisen kovan talvisen myrsky-yön jälkeen. Vähiten asiaan ei vaikuta erään vanhuksen kertomukset, löytynyt kirja sekä se, että Tildalla on myös sukua saaristossa…

Kirjailija on kuvannut saariston mahtavaa luontoa ja merta hienosti sekä paneutunut paikallisiin tarinoihin ja kertomuksiin. Tämä tuo kirjaan merkillisen, hiukan yliluonnollisen ja mystisen aspektin, joka puolustaa paikkaansa hyvin tarinan edetessä. Erinomaisesti kuvatut luonnonolosuhteet ja pienet merkilliset tapahtumat luovat melkoisen hyytävän ja piinallisen tunnelman.

Kirja on varsin poikkeava teos, erinomainen sekoitus historiaa, jännitystä, kauhua ja erään perheen tarinaa, normaalia rikostutkintaa sekä kohtalokas loppuhuipennus. Itse pidin tästä ja suosittelen tätä kaikille rikoksen, kauhun sekä yliluonnollisen ystäville ja muillekin. Tutustukaa ihmeessä, jälleen hieman erilaista, uutta pohjoismaista kirjallisuutta!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Osuva arvio, mutta Öölanti ei ole saaristo vaan saari.

  2. Olet oikeassa enkä halua puolustella, mutta kirjassa kyllä puhutaan myös muista saarista, luodoista ja matkoista ym. Eli siksi(kin) saaristo kuin saari on sopivampi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...