John Ajvide Lindqvist: Ystävällisyys

Ystävällisyys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

John Ajvide Lindqvist on palkittu kauhukirjailija. Hänen tunnetuin teoksensa Ystävät hämärän jälkeen sijoitti vampyyrejä ruotsalaiseen miljööseen. Ystävällisyys on hänen viides suomennettu teoksensa, ensimmäinen yli kymmeneen vuoteen.

Pikkukaupunki Norrtäljen satamaan ilmestyy tuntematon rahtikontti.
Rahtikontti on arvoitus, josta kukaan ei tunnu tietävän mitään. Sen sisällä on salaisuus, joka muuttaa koko Norrtäljen elämän. Suurimman vaikutuksen kokevat Siw ja Max, joilla on yliluonnollisia kykyjä. Kirja kysyykin, miten ystävällisyys selviää läsnä olevasta pahuudesta.

Ajvide Lindqvist ei pelkää rikkoa lineaarista kerrontaa, lukija päätyy tietämään laajasta päähenkilöryhmästä todella laajasti. Nämä ovat eläviä henkilöitä heikkouksineen.

Kaiken kaikkiaan kirja tuntuu aikaisemman ajan Stephen Kingiltä pohjoismaisessa miljöössä. Erikoinen ympäristö on aina tervetullut kauhun taustaksi. Se värittää kerrontaa mukavasti ja tekee siitä heti itsensä näköisen. Hidas kerronta ottaakin paljon irti tästä miljööstä.

John Ajvide Lindqvistin Ystävällisyys on parhaita kauhukirjoja pitkään aikaan. Sen kauhu on hyvin hienovaraista ja ihmisten käytökseen sidottua. Joitakin lukijoita ahdasmielisyys voi toki ahdistaa enemmän kuin kauhistuttaa. Ystävällisyyttä voi suositella niin kauhugenren faneille kuin myös mielikuvituksellisesta laatukirjallisuudesta pitäville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...