John Ajvide Lindqvist: Veteen kirjoitettu

Veteen kirjoitettu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kauhukirjoistaan tuttu John Ajvide Lindqvist on voittanut monia pohjoismaisia kirjallisuuspalkintoja. Monet hänen teoksistaan ovat kääntyneet televisiosarjoiksi ja elokuviksi. Veteen kirjoitettu on häneltä uusi aluevaltaus: se ei ole kauhua, vaan jännitysdekkari.

Kirjailija Julia Malmros on aloittamassa uutta osaa kansainväliseen menestysdekkarisarjaansa. Taustatutkimukseen hän saa avukseen hakkeri Kim Ribbingin. Heidän tutustumisensa juhannuksena kuitenkin keskeytyy, kun Malmrosin lapsuudenystävän huvilalle hyökätään. Seurauksena on verilöyly, jota Malmros haluaa alkaa tutkia. Tutkimukset vievät Malmrosia ympäri maailmaa eri kohteisiin.

Lindqvist on taitava kirjoittaja, jonka kirjoitustyyli ei ole kaikista helpointa. Hän keskittyy yleensä kuljettamaan juonta eteenpäin tasaista tahtia. Ainoat suvantovaiheet tulevat synkkinä hetkinä, jolloin yksityiskohtia pysähdytään maalailemaan paljonkin. Tämä on selkeistä hänelle mieluinen kerrontatapa, koska se tuntuu toistuvan lähes kaikissa hänen teoksissaan.

Malmros vaikuttaa hyvältä hahmolta dekkarisarjan päähenkilöksi ja muutenkin kirjan henkilögalleriaa voi luonnehtia funktionaaliseksi: hahmot ovat selkeästi roolitettuja, mutta eivät sorru liian selvästi karrikoituihin rooleihin.

Toinen kiitosta keräävä yksityiskohta on Lindqvistin miljöökuvaus. Erityisesti pohjoismaisissa ympäristöissä tarina tuntuu omaperäiseltä.

Veteen kirjoitettu on laadukas jännäri. Sitä voi suositella sellaisten dekkareiden ystäville, jotka kaipaavat astetta synkempää tarinankerrontaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...