Max Manner: K18

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

K18 on ovelasti kahden trilogian välimaastossa. Se on samalla Anna Mäki -trilogian kolmas osa ja uuden Annika Malm -trilogian ensimmäinen osa. Pääosassa on aikaisemmissa Mannerin dekkareissa esiintynyt komisario Anna Mäki, joka saa tällä kertaa ratkaistavakseen varsin kammottavan murhatapauksen.

Kaikki alkaa koirasta. Ensin löytyy koiran ruumis, johon on merkitty mystinen K18-merkintä. Koiraan se ei jää, vaan seuraavaksi löytyy osia naisesta, joka on merkitty samankaltaisilla merkinnöillä. Kyseessä ei ole mikään tavanomainen murha, vaan homma vaikuttaa psykopaatin käsialalta.

Tapaukseen sotkeutuu myös entinen poliisi Annika Malm, jonka tausta on vaikea. Malm joutuu tahtomattaan mukaan vähän turhankin korkean tason pyöritykseen, jossa yksittäinen ihmishenki ei paljoa paina. Lopulta Malm onkin varsin erikoisessa tilanteessa — mistä onkin hyvä jatkaa seuraavassa kirjassa.

Kirjan alussa jaksoin kiinnittää huomiota tiettyyn kielelliseen kömpelyyteen ja vähän tarpeettomalta tuntuvien yksityiskohtien esittelyyn, mutta pian kirjan juoni veti mukaansa niin, ettei kieliasuun enää ehtinyt kiinnittää huomiota. Lopulta luin koko kirjan yhden päivän aikana, mikä kertoo melkoisesta vetovoimasta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...