Jo Nesbø: Veritimantit

Osta kirja itsellesi

On loma-aika ja poliiseistakin iso osa lomalla. Tästä syystä Harry joutuu tutkimaan murhajuttua vihaamansa Tom Waalerin kanssa. Murha on kieltämättä erikoinen: murhatun nuoren naisen silmästä löytyy viisikannan muotoinen punainen timantti ja yksi sormista on leikattu irti.

Harryllä on putki päällä ja eropaperitkin odottavat jo allekirjoitettuina poliisijohtajan pöydällä tämän paluuta lomalta. Harryn ei kuitenkaan auta kuin tehdä yhteistyötä Waalerin kanssa, sillä murha ei jää ainoaksi. Veritimanttien yhdistämiä vainajia tulee lisää ja pian poliisien pelot käyvät toteen: Osloa piinaa sarjamurhaaja, joka tappaa rituaalinomaisesti. Ehtiikö Harry saada selville murhien logiikan ennen kuin ruumiita tulee lisää?

Myös Harryn yksityiselämässä on tiedossa vaikeuksia, vaikka Suruttomassa alkoi jo näyttää paremmalta. On myös aika selvittää välit Tom Waalerin kanssa, jota Harry epäilyy jos jonkinlaisesta vilunkipelistä. Yhteistyötä tehdään, kun on pakko, mutta lopullisen välienselvittelyn aika lähestyy koko ajan.

Veritimantit on tavalliseen tapaan taitavasti rakenneltu jännäri, joka tarjoaa tiivistä tunnelmaa ja yllätyksiä. Taitavaa työtä, vaikka aivan paras Harry Hole -kirja tämä ei olekaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.