Jo Nesbø: Pelastaja

Pelastaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jälleen haastava tapaus Harry Holen tutkittavaksi. Pelastusarmeijan sotilas ammutaan keskellä joulukonsertin ihmisvilinää. Tapauksen piirteet viittaavat vahvasti palkkamurhaan, sen verran ammattimaisesti mies on teloitettu. Mutta poliisille on epäselvää sekin, pitääkö jahdata yhtä vai useampaa miestä, palkkamurhaajan kasvonpiirteet kun eivät painu mieleen erityisen helposti.

Palkkatappajasta kun on kyse, pelkkä tappajan nappaaminen ei riitä. Kuka palkkasi tappajan ja maksoi keikan? Kuka halusi sotilaan hengiltä? Tehtävässä riittää todellakin päänvaivaa.

Harry Hole joutuu siis jahtaamaan palkkamurhaajaa ja tämän työnantajaa jouluisassa Oslossa. Joulurauha on kirjasta kaukana, sen verran raadollisessa valossa Oslo kirjassa näyttäytyy. Huumeidenkäyttäjiä ja kerjäläisiä riittää, eikä Pelastusarmeijassakaan joka sotilas ole mikään pyhimys. Poliisin osalta Harryllä on miettimistä uudessa pomossa Bjarne Møllerin vetäydyttyä vihdoin kauan kaipaamaansa Bergeniin ja eikä yksityiselämäkään ole aivan täydessä ojennuksessa.

Perinteistä Harry Holea siis! Pelastaja on koukuttava kirja, joka alkaa taas hitaasti, mutta vetää lukijan puoleensa takuuvarmasti. Matkan varrella on luvassa yllätyksiä ja kutkuttavia käänteitä. Pelastaja on Punarinnan ohella parhaita Hole-kirjoja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...