Jo Nesbø: Veitsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harry Hole on ensiluokkainen murhatutkija, mutta hänen heikkoutensa on turhan monen tiedossa. Kun Rakel-vaimo heittää Harryn pihalle, katoaa hänen elämästään viimeinen syy olla tuhoamatta kaikkea. Valitettavasti viina on jälleen Harryn elämässä, mutta tällä kerralla, baarissa riitaa haastaessaan, häneltä menee jopa omalla mittapuullaan pahasti filmi poikki. Ja silloin, kaikkein sekavimmalla hetkellä, iskee murhaaja, joka osuu lähelle. Liian lähelle Harrya. Nerokkaan rikospoliisin on kohdattava nyt arkkivihollisensa – itsensä. Voiko siitä selvitä elossa?

Melkein kaikki mahdollinen on jo kirjoitettu Jo Nesbøn Harry Hole -sarjasta, melkein kaikki mahdolliset kehut on jo kehuttu, sillä Veitsi on sarjan 12. dekkari. Mutta todetaan silti – mikäli Harry Hole ei ole vielä tuttu, ja mikäli tiukkaotteinen dekkarisarja kiinnostaa – että Jo Nesbøn Harry Hole yksi ihan parhaista vaihtoehdoista. Sarjan perkaaminen kannattaa aloittaa järjestyksessä alkupäästä.

Ja Veitsi on kyllä yksi parhaista Harry Hole -dekkareista. Juonessa on imua, ja Nesbø osaa jälleen rakennella sellaisen kuvion, jossa on vaikeaa päätellä kuka on lopulta kenenkäkin puolella. Jännitystä piisaa loppusivuille asti. Joitakin sivujuonia Nesbø ehkä kehittelee tarpeettomankin pitkälle – tai sitten ei. Olisiko pieni virtaviivaistus sittenkään kirjalle hyväksi? Veisikö suorempi kerronta osan Nesbøn monimutkaisen juonen ja lukijan koijauslinjojen terästä?

Jo Nesbø on viime aikoina kirjoittanut paljon muutakin kuin Harry Hole -sarjaa, mutta kyllä hän kaikkein omimmillaan on karun poliisinsa kanssa. Saadaanko sarjaan vielä joskus jatkoa, siihen osannee vastata vain Nesbø itse. Joka tapauksessa laadukkaan dekkarin ystävälle Veitsi on varma valinta. Suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...