Jo Nesbø: Panssarisydän

Osta kirja itsellesi

Toistaiseksi viimeisin Harry Hole -romaani Panssarisydän alkaa karmivalla murhalla, jonka jälkeen siirrytään Hong Kongiin. Siellä majailee Oslon poliisin supertähti Harry Hole, hieman kiperässä tilanteessa ja haluttomana palaamaan Norjaan tapaus Lumiukon jälkeen.

Harry saadaan kuin saadaankin takaisin Osloon setvimään murhaa, mutta tilanne onkin odotettua hankalampi. Poliisissa on sisäistä valtakamppailua, kun ministeriötasolla suunnittellaan henkirikosten keskittämistä keskusrikospoliisiin, jota johtaa Europolista palannut ihmelapsi Mikael Bellman. Harry saakin huomata, ettei hän ole aivan kaikkien mielestä tervetullut takaisin Osloon ja osaksi murhatutkimuksia.

Murhaaja tekee kuitenkin sen verran selvää jälkeä, että poliisin sisäiset erimielisyydet on jossain vaiheessa pakko unohtaa, jotta tapaus saadaan selvitettyä. Sittenkin vaikeuksia aiheuttaa se, kuka saa kunnian tapauksen ratkaisemisesta ja kuka joutuu sylkykupiksi vastoinkäymisten uhatessa. Peliä pelataan monella tasolla.

Panssarisydän on pitkä ja mutkikas romaani. Nesbøn täytyy tietysti ylittää itsensä joka kirjalla ja edellisissä on kieltämättä ylittämistä. Lukijaa pyöritetään aika tavalla, Nesbø osaa taitavasti kertoa tapahtumista paljastamatta kuitenkaan mitään konkreettista. Loppuratkaisussa riittääkin yllätyksiä — vaikka arvaahan sitä, ettei kaikki ole ihan sitä, miltä näyttää, kun juttu alkaa ratketa, mutta kirjaa on vielä helposti parisataa sivua jäljellä.

Erinomainen kirja, nyt vain odottelemaan josko Nesbø vielä Harryn kuvioihin palaa. Eiköhän Harrystä vielä jotakin saisi aikaiseksi…

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...