Jo Nesbø: Aave

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harry Hole tekee paluun! Harryn elämä Hong Kongissa on asettunut uomiinsa, mutta jokin vetää hänet takaisin Osloon. Harry palaa tutkimaan nuoren narkkarin murhaa. Rikos on jo käytännössä selvitetty, eikä poliisia kiinnosta asian penkominen, mutta Harrylla onkin oma lehmä ojassa: murhasta syytetään Harryn rakkaan Rakelin Oleg-poikaa.

Selvitellessään tapausta tavallisen kovaotteiseen tapaansa Harry joutuu törmäyskurssille Oslon huumemaailman uusien valtiaiden kanssa. Aikaisemmat jengit on siivottu pois kaduilta, nyt uutta viulu-huumetta myyvät vain Arsenalin paitoihin pukeutuneet diilerit, jotka ovat mystisen Dubain palveluksessa. Kuka Dubai on ja mistä hän on tullut? Ja miten hän liittyy murhaan, josta Olegia syytetään? Siinäpä Harrylle tapausta selvitettäväksi.

Jo Nesbø jatkaa luotettavaa laatutyötä. Aave on brutaali ja tehokas kirja, jossa Harry joutuu melkoiseen kieputukseen. Kirja oli ilo lukea, taas kerran. Nesbø on erinomainen kirjoittaja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...