Jo Nesbø: Lumiukko

Osta kirja itsellesi

Birte Becker katoaa ensilumen aikoihin. Pihamaalle ilmestyy lumiukko, jolla on Birten kaulahuivi. Sattuneista syistä tapausta tutkitaan vähän enemmän kuin katoamistapauksia yleensä. Birten katoaminen ei sitä paitsi jää ainoaksi; myös Sylvia Ottersen katoaa. Tapauksilla vaikuttaa olevan jotain yhteistä, etenkin kun Sylviankin katoamisen yhteydessä ilmestyy lumiukko.

Harry Hole on lisäksi saanut oudon kirjeen, jonka on allekirjoittanut Lumiukko. Jahdissa on Harryn lisäksi mukana Bergenistä Osloon muuttanut Katrine Bratt, innokas ja työlleen omistautuva poliisi, josta tulee Harryn uusi työpari. Bergen liittyy tapaukseen muutenkin — siellä kun on vuosia aikaisemmin murhattu pari naista ja rikospaikalta löytyi silloinkin lumiukko. Onko kyseessä kenties sarjamurhaaja? Entä miten asiaan liittyy bergeniläinen poliisi Rauta-Rafto, hieman Harry Holen kaltainen yksinäinen susi, joka sotkeutui näihin murhiin pahanpäiväisesti?

Lumiukko on varsin pirullinen jännitysnäytelmä, jälleen kerran. Epäilyksen varjo lankeaa yhden jos toisenkin henkilön päälle, ennen kuin lopulta syyllinen selviää ja päästään viimeiseen ajojahtiin. Tarina on herkullinen, Nesbøn Hole-kirjojen parhaimmistoa. Hyytävää jännitystä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...