Annika Luther: Opettajainhuone

Opettajainhuone

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

”Heinäkuun kahdeskymmenesensimmäinen yö, silloin se iskee. Jokavuotinen ahdistus siitä, että jälleen yhtä elämän kesää ei enää lasketa kuukausissa, vaan vaivaisissa viikoissa ja päivissä.”

Annika Lutherin uusi romaani sijoittuu kuvitteelliseen Diktonius-kouluun Helsingin Töölössä. En muista lukeneeni paljonkaan koulumaailmaan sijoittuvia romaaneja ainakaan opettajien näkökulmasta kerrottuina, mutta Opettajainhuone korvaa tämän puutteen, ja tekeekin sen ihan mainiosti.

Romaanin päähenkilönä on opettajakollektiivi, josta parhaiten nousevat esiin ikävässä avioliitossa elävä kieltenopettaja Tove, keski-ikäinen homoseksuaali historianopettaja Max sekä liike-elämästä koulumaailmaan siirtynyt matemaattisten aineiden opettaja Freddu. Lukuvuoden aikana koulussa  tapahtuu yhtä ja toista. Oppilaat räpläävät kännyköitään, litkivät energiajuomaa ja yrittävät poimia marjoja perinteeksi muodostuneena puolukkapäivänä. Opettajainhuoneessa on klikkejä ja takanapäinpuhumista mutta myös onnistumista ja iloa. Max joutuu jäämään sairaslomalle ikävän koulukiusaamistapauksen jälkeen, mikä onkin kirjan herkimmin kerrottuja tarinoita; sen varjoon jää – tekisi melkein mieli sanoa pakollinen – rakkausjuonikin.

Lutherin kirjassa on paljon huumoria ja sarkasmiakin, mutta myös vakavampia sävyjä. Uskoisin että ainakin koulumaailmassa elävät sekä opettajat että oppilaat pitävät siitä.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...