Hanna Kökkö: Kätkö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuudesluokkalaisella Manulla ei ole helppoa. Kotona välejä äidin kanssa hiertää vankilaan joutunut isä ja puhumatta jääneet asiat. Koulussa on kiusaajat ja opettajat, jotka eivät Manua ymmärrä. Onneksi on harrastukset: geokätköily ja valokuvaus. Manu on innokas geokätköilijä ja saa sitä kautta elämäänsä vähän myönteisiäkin kokemuksia.

Geokätköillessään Manu tapaa myös Helmin, joka osoittautuu oikein miellyttäväksi tuttavuudeksi ja mukavaksi geokätköilykaveriksi. Ehkäpä kesästä tulee sittenkin hyvä! Helmin kanssa Manu sekaantuu jännittäviin tapahtumiin, joista saadaan kirjalle hieman dekkarijuontakin.

Suosittu geokätköilyaihe toimii tässäkin kirjassa. Kätkö on ehkä vähän Geoetsiviä vanhemmalle kohderyhmälle, mutta huumekauppaan liittyvästä juonestaan huolimatta Kätkökin lienee enemmän alakoululaisille suunnattu. Kovin rankka tarina tämä ei ole, ja loppuun mennessä Manu saa äitinsä kanssakin puhuttua asioita auki ja siten niitäkin huolia vähän kevyemmiksi.

Kirjassa esiintyvien koordinaattien perusteella tapahtumat sijoittuvat Hämeenlinnaan, Kalvolaan. Siellä päin liikkuville kirja tarjoaa siis mielenkiintoisen vierailupaikan. Kannattaa muidenkin geokätköilystä ja jännäreistä kiinnostuneiden noin neljäs-kuudesluokkalaisten tämä kirja lukea.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...