Hanna Kökkö: Kätkö

Kätkö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuudesluokkalaisella Manulla ei ole helppoa. Kotona välejä äidin kanssa hiertää vankilaan joutunut isä ja puhumatta jääneet asiat. Koulussa on kiusaajat ja opettajat, jotka eivät Manua ymmärrä. Onneksi on harrastukset: geokätköily ja valokuvaus. Manu on innokas geokätköilijä ja saa sitä kautta elämäänsä vähän myönteisiäkin kokemuksia.

Geokätköillessään Manu tapaa myös Helmin, joka osoittautuu oikein miellyttäväksi tuttavuudeksi ja mukavaksi geokätköilykaveriksi. Ehkäpä kesästä tulee sittenkin hyvä! Helmin kanssa Manu sekaantuu jännittäviin tapahtumiin, joista saadaan kirjalle hieman dekkarijuontakin.

Suosittu geokätköilyaihe toimii tässäkin kirjassa. Kätkö on ehkä vähän Geoetsiviä vanhemmalle kohderyhmälle, mutta huumekauppaan liittyvästä juonestaan huolimatta Kätkökin lienee enemmän alakoululaisille suunnattu. Kovin rankka tarina tämä ei ole, ja loppuun mennessä Manu saa äitinsä kanssakin puhuttua asioita auki ja siten niitäkin huolia vähän kevyemmiksi.

Kirjassa esiintyvien koordinaattien perusteella tapahtumat sijoittuvat Hämeenlinnaan, Kalvolaan. Siellä päin liikkuville kirja tarjoaa siis mielenkiintoisen vierailupaikan. Kannattaa muidenkin geokätköilystä ja jännäreistä kiinnostuneiden noin neljäs-kuudesluokkalaisten tämä kirja lukea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...