Hanna Kökkö: Rocky, Rauha ja rakkaus

Rocky, Rauha ja rakkaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hanna Kökön uudempi nuortenkirjasarja on jäänyt minulta lukematta, vaikka aikaisemmasta Kätkö-sarjasta pidinkin. Nyt lupauduin arvioimaan sarjan uusimman kirjan Onnimanniin, joten katsoin tarpeelliseksi lukea aikaisemmatkin. Rocky, Rauha ja rakkaus kertoo iittalalaisesta ysiluokkalaisesta Rockysta, joka törmää kylällä outoon tyttöön Rauhaan, johon rakastuu heti.

Kirja alkaa Rockyn näkökulmasta kerrotulla arviolla Rauhan ulkonäöstä ja erityisesti takapuolen muodokkuudesta. Se ei ole varsinaisesti houkuttelevin tapa aloittaa kirja. No, meno onneksi siitä paranee. Tiedän, että salamarakastuminen on monia ärsyttävä trooppi; luonnollisesti Rauhalla on myös sydämenmuotoiset kasvot. Kliseebingosta saa rastittaa ruutuja!

Rauha on Rockylle outo tapaus, sillä vaikka Rauhalla iittalalaisia sukujuuria onkin, hän on tullut opiskelemaan lasitehtaalla oppisopimuksella. Rauhasta tulee lasinpuhaltaja! Lasi ja Iittala kuuluvat tietysti luonnollisesti yhteen ja osana kirjan runsasta paikallisväriä lukija saa lukea paljon lasinvalmistuksesta. 

Rockyn ja Rauhan salamarakkaus on molemminpuolista ja siinä missä Kätkö-sarjassa suhteen muodostuminen oli hyvin hidasta ja sänkypuuhiinkin päästiin vasta jossain yhdeksännen osan paikkeilla (jäin itse kyydistä kahdeksannessa osassa), tässä seksipuuhissa ollaan vähän 40 sivun jälkeen. Seksikuvausten suhteen kirja on kuitenkin hyvin siveä, joten sikäli se sopii surutta myös yläkoululaisille, joille seurustelukuvioiden aloittelu on ajankohtaisempaa.

Pelkkää Rauhaa ja rakkautta Rockyn elämä ei kuitenkaan ole. Rocky, Rauha ja rakkaus on nimittäin myös nuortendekkari! Nuorisoporukka on viettämässä iltaa lasitehtaan hylätyssä varastossa skeittaamalla, mutta illanvietto keskeytyy, kun varaston läheltä löytyy kuollut mies. Tätä rikosta päästään sitten selvittelemään. Rauha on luonteeltaan utelias ja rohkea, eikä arkaile kysellä ihmisiltä asioita. Rocky roikkuu sitten perässä huuli pyöreänä ja joutuu tilanteisiin, joihin itse ei lähtisi. Rikostutkimus kytkeytyy luonnollisesti Rauhan lähipiiriin ja sen johdosta esiin nousee asioita, joista perhepiirissä on vaiettu. Rauhalla itselläänkin on salaisuus, jota hän Rockylta peittelee, mutta se oli kyllä paljastuessaan melkoinen antikliimaksi.

Rocky, Rauha ja rakkaus on ihan kiva nuortenkirja. En nostaisi sitä ihan suosikkilistalleni, mutta Iittala on tapahtumapaikkana kiinnostava, Rocky ja Rauha ovat ihan mainioita tyyppejä ja dekkarijuonikin menettelee. Asetelma, jossa Rauha on pariskunnasta vanhempi, aktiivisempi ja rohkeampi toimija on hyvä. Ei näitä nuortendekkareita ihan loputtomasti ole. Nimen Leevi and the Leavings -viittaus voi mennä ohi kohderyhmältä, ja kansikuva on kyllä suoraan sanottuna melko karmea. Toivottavasti ne eivät karkota potentiaalisia lukijoita.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...