Roald Dahl: Matilda

Matilda

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matilda on viisivuotias pikkutyttö, jolla on ihmeelliset hengenlahjat: hän lukee vaativia aikuisten kirjoja ja osaa laskea päässään nelinumeroisilla luvuilla. Kotona Matildan lahjoja ei arvosteta, päin vastoin: käytettyjen autojen kauppiaana työskentelevä isä ja bingossa päivät luuhaava äiti suorastaan halveksuvat Matildaa, joka antaa takaisin samalla mitalla tekemällä vanhemmilleen kaikenlaisia jäyniä.

Onneksi Matilda pääsee kouluun, jossa ihana opettaja neiti Honey huomaa oitis Matildan erityislaatuisen lahjakkuuden. Neiti Honey haluaisi nostaa Matildan suoraan ylemmälle luokka-asteelle saamaan tasoistaan opetusta, mutta koulun rehtori, neiti Trunchbull, torppaa nämä ajatukset heti. Trunchbull on uskomattoman häijy lastenvihaaja, jota vastaan Matilda alkaakin oitis juonimaan, huolimatta vanhempien oppilaiden kauhukertomuksista.

Matilda on hauska tarina juonista, jäynöistä ja julmuuksista. Tarina saa nopeasti aivan absurdeja käänteitä ja Matildan henkisen lahjakkuuden koko skaala on varsin yllättävä – mutta onpahan sitten keinoja, joilla lopulta järjestää neiti Trunchbullille tämän ansaitsema opetus. Matilda on hauska ja omituinen kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...