Roald Dahl: Matilda

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matilda on viisivuotias pikkutyttö, jolla on ihmeelliset hengenlahjat: hän lukee vaativia aikuisten kirjoja ja osaa laskea päässään nelinumeroisilla luvuilla. Kotona Matildan lahjoja ei arvosteta, päin vastoin: käytettyjen autojen kauppiaana työskentelevä isä ja bingossa päivät luuhaava äiti suorastaan halveksuvat Matildaa, joka antaa takaisin samalla mitalla tekemällä vanhemmilleen kaikenlaisia jäyniä.

Onneksi Matilda pääsee kouluun, jossa ihana opettaja neiti Honey huomaa oitis Matildan erityislaatuisen lahjakkuuden. Neiti Honey haluaisi nostaa Matildan suoraan ylemmälle luokka-asteelle saamaan tasoistaan opetusta, mutta koulun rehtori, neiti Trunchbull, torppaa nämä ajatukset heti. Trunchbull on uskomattoman häijy lastenvihaaja, jota vastaan Matilda alkaakin oitis juonimaan, huolimatta vanhempien oppilaiden kauhukertomuksista.

Matilda on hauska tarina juonista, jäynöistä ja julmuuksista. Tarina saa nopeasti aivan absurdeja käänteitä ja Matildan henkisen lahjakkuuden koko skaala on varsin yllättävä – mutta onpahan sitten keinoja, joilla lopulta järjestää neiti Trunchbullille tämän ansaitsema opetus. Matilda on hauska ja omituinen kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Totta, Matilda on hauska ja omituinen. Roald Dahlin tarina ja Quentin Blaken kuvitus on yhdistelmä, joka toimii taatusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...