Kimmo Miettinen: Sukuviha

Sukuviha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eletään vuotta 1984. Markus Imatra on lopulta tyytyväinen, kun hänen isänsä Hannes ”Frank” Imatra on julistettu kuolleeksi. Hän muistaa, kun isä häipyi viimeisen kerran retkilleen keväällä 1964, äiti alkoi sairastella ja kuoli saman vuoden syksynä. Isästä ei kukaan ole kuullut mitään, eikä perintöäkään ole tiedossa. Sen sijaan isoisä Ukki Laine ottaa omalaatuisella tavalla yhteyttä, Markus saa salamyhkäisesti avaimet Lönkalla olevaan epämääräiseen liikehuoneistoon ja kuulee lisää perheen legendasta.

Samalla tulevat tutuksi myös suvun veriviholliset sekä isän ja Ukin oudot touhut. Kun rauhallinen ja vähän saamaton Markuskin saa turpaansa pariin kertaan syyttä suotta – ainakin siltä vaikuttaa – alkavat suvun salaisuudet osittain selvitä. Eikä pelkästään Imatran suvun, mukana on kaksi muutakin sukua ja kaikki ovat alamaailman vaikuttajia. Viaton Markus joutuu näin mukaan suoraan klassisiin alamaailman sukujen välienselvittelyihin tavalla jos toisellakin, keinoja kaihtamatta.

Sukuviha on hulvatonta irrottelua täynnä oleva rikosromaani, jossa voi nähdä parodiaakin eri elokuvista tai kirjoista. Lisäksi tarjoillaan anteliaasti hyviä huonoja tarinoita, paljon vanhaa ja uudempaakin rock-tietoutta sekä elokuva-asiaa niin salavihkaisesti, ettei sitä ehkä jokainen edes huomaa.

Tämä on Imatra-sarjan ensimmäinen osa ja todellakin, hurjassa menossa päästään vasta alkuun ja jatkoa on luvassa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja, jossa on monta tasoa ja näkökulmaa!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...