Simo Rantalainen: Simo siellä jossain

Simo siellä jossain

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Simo siellä jossain -kirjaa ei voi laskea käsistään, koska se vaan ottaa sellaisen niskalenkin, että nyt ollaan mukana loppuun asti.

Simo Rantalainen kertoo kirjassaan elämänsä vaiheita niin kuin hän ne muistaa. Joka tapauksessa tarina on se, mikä kiehtoo ja tarinoita tämä kirja on täynnä. Aivan uskomattomia juttuja niin Suomesta kuin ulkomailta, pitkin maailmaa, lähes joka kolkasta.

Kirja etenee kronologisesti ja vuosiluvuilla ei juuri lukijaa rasiteta. Lähdetään lapsuudesta, vanhemmista, kouluajoista, opiskeluista ja harrastuksista. Kun Simo on Helsingissä, alkavat toimittajan työt ja niin ollaan siinä kohdassa, kun Simo on kaikille tuttu kaikkien aikojen parhaimmasta talk show’sta Hyvät, pahat ja rumat, jota hän veti Jari Sarasvuon kanssa. Jos hänet parhaiten siitä muistetaankin, niin kyllä tämän kirjan luettuaan pääsee tutustumaan paljon muuhunkin.

Simo siellä jossain on aina vaikka missä. Kun luin kirjaa illalla sängyssä, niin näin uniakin siitä, että taas mennään. Simo on suomalainen mies, joka on ottanut vähän niin kuin haltuun koko maailman. Rohkeasti vaan joka paikkaan ja kieliä opettelemalla on pärjännyt ja ystäviä löytyy sieltä sun täältä.

Kirjassa ollaan muun muassa Amerikoissa, Lähi-idässä vanhempia moikkaamassa ja sittemmin rauhanturvaajana. Kierrellään Aasiassa ja käydään Afrikassa häissä. Syyt reissuihin ovat moninaiset ja uskoisin, että tästä kirjasta moni löytää kaikkea mielenkiintoista aihetta niin urheilun kuin musiikinkin saralta.

Kirjan henkilöluettelo on monien sivujen mittainen. Sieltä voi sitten katsoa, kenestä haluaa tietää ja onko kenties oma nimi päässyt mukaan. Hyviä tarinoita ovat kaikki, sillä Simolla on tarinan kertomisen kyky ja taito kirjoittaa siitä niin, että sitä on mahtavaa lukea.

Kun on lukenut ensimmäiset 100 sivua, tulee kuvaliite. Voi sitten rauhassa kaikelle siihen astiselle lukemalleen saada tukea kuvista. Teksti on jaksotettu lyhyisiin kappaleisiin, joten se tekee lukemisen vaivattomaksi, joskin varsin koukuttavaksi.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...