Ruth Brocklehurst (toim.): 100 asiaa valtameristä

100 asiaa valtameristä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

100 asiaa -sarja jatkuu edelleen ja tällä kertaa teemaksi on valikoitunut valtameret. Kirjassa on jälleen kerran roppakaupalla uutta ja yllättävää tietoa, eikä pelkästään maapallon meristä, vaan kirjassa vilkaistaan myös aurinkokuntamme kuihin. Tiesitkö, että maapallo ei suinkaan ole aurinkokuntamme vetisin paikka, vaan Ganymedeksessä on vettä peräti 53 kertaa enemmän kuin Tyynessä valtameressä? Tai että kun maapallon meret muovautuivat 3,8 miljardia vuotta sitten, ne eivät olleet vielä suolaisia kuten nykyään? Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki menee myös sille, joka keksii googlettamatta mikä on maapallon ainoa meri ilman rantaa.

Olen hehkuttanut sarjan kirjoja jo useammassa arvostelussa joten tässä vaiheessa on vaikeaa olla toistamatta itseään. Todetaan kuitenkin sen verran, että näitä kirjoja voi lämmöllä suositella myös aikuisille. Väitän, että aika harva aikuinenkaan pystyy lukemaan näitä läpi oppimatta samalla uutta, sen verran mielenkiintoista sisältöä kirjoihin on kerätty.

Suuri osa sarjan kirjojen – ja myös tämän uusimman osan – viehätystä on nokkela kuvitus. En ole missään nähnyt niin hyvin tehtyä informaatiokuvitusta kuin näissä kirjoissa, mikä ei ole ihme sillä kuvituksia ja taittoa on tässäkin kirjassa ollut miettimässä peräti kymmenen ihmistä. Jos sarjaan ei ole tullut aikaisemmin tutustuttua niin nyt viimeistään kannattaa se tehdä, tässä on lasten tietokirjallisuutta parhaimmillaan.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...