Laura Cowan, Alex Frith, Minna Lacey ja muut: 100 asiaa historiasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

100 asiaa historiasta on ehdottomasti sellainen kirja, jonka olisin kaivannut lapsena – onneksi tämän kirjan kanssa ikä ei ole niin justiinsa, sillä oli tämän lukeminen oikein hauskaa näin vanhemmallakin iällä. Kuten kirjan nimikin kertoo, se sisältää sata tositarinaa ja faktaa historiasta. Kirjaan valitut tarinat eivät kuitenkaan ole niitä aivan tavanomaisimpia. Lukija tutustuu muiden muassa Kiinan hermoja raastaviin keisarillisiin pääsykokeisiin, ihmisiä keskiajalla vaivanneeseen tanssihulluuteen ja oppii miksi arktisilla alueilla eläneet kansat tekivät aseita ja työkaluja meteoriiteista saadusta raudasta.

100 asiaa historiasta tekee siis sen, minkä hyvän lastentietokirjan pitäisikin tehdä, eli herättää uteliaisuuden. Enpä usko, että kovinkaan moni lapsi on tämän kirjan lukemisen jälkeen sitä mieltä, että historia on jotenkin tylsä aihe.

Kirjan tietopuoli on siis varsin riemastuttava, eikä kuvitus onneksi jää pekkaa pahemmaksi. Federico Mariani ja Parko Polo ovat nähneet paljon vaivaa yksityiskohtien kanssa ja värikylläiset sivut tekevät kirjasta todella komeaa luettavaa. Kirjasarjan neljä aikaisempaa osaa eivät ole minulle ennestään tuttuja, joten en osaa kommentoida, onko kirjan formaatti tai kuvittamistyyli pysynyt sinällään samana.

Sen verran vakuuttava teos on kuitenkin kyseessä, että muutamista virheistä huolimatta sarjan aikaisemmatkin osat tulevat kyllä lukulistalle. Pienestä kiireestä suomenkielisen laitoksen parissa kielii esimerkiksi Spitfire-hävittäjän kääntäminen kirjaimellisesti äkäpussiksi.

Jos miettii lahjaideoita niin 100 asiaa historiasta on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen tietokirja, joka taatusti riemastuttaa sekä nuorempaa että vanhempaa lukijaa.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...