Ruth Brocklehurst, Henry Brook ja Adam Larkum: Murunen maailmanhistoriaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuinka tiivistää maailmanhistoria vain runsaaseen 150 sivuun? Vaikeaan haasteeseen vastaa Murunen maailmanhistoriaa, joka antaa lyhyen katsauksen historian suuriin linjoihin alkaen esihistoriallisesta ihmisestä aina avaruusaikaan asti.

Luonnollisesti mistään hirveän syvällisestä lukukokemuksesta ei voida tällä sivumäärällä puhua, mutta kirja toimii silti yllättävän hyvin, osittain erinomaisen kuvituksensa vuoksi. Adam Larkumin sarjakuvamaisia tussipiirroksia ei ole konservatiivisesti sijoitettu miten kuten teksti antaa myöten, vaan sivut vilisevät pikku hahmoja ja karttoja tehden ulkoasusta jopa hieman kuvapäiväkirjamaisen. Lopputulos näyttää toisin sanoen erinomaisen hauskalta ja helposti lähestyttävältä.

Kirjassa historia on jaettu neljään lukuun tai aikakauteen: Muinainen maailma, Keskiaika, Uusi aika (1450-luvulta alkaen) ja Uusin aika (1750-luvulta alkaen). Jokaisen luvun lopusta löytyy vielä kätevä tiivistelmä ja aikajana, josta näkee mitä kyseisellä ajalla on tapahtunut ympäri maailmaa. Vaikka kirja ei käsittelekään historiaa mitenkään korostetun eurooppakeskeisesti, kirjan lyhyys asettaa kuitenkin tiettyjä rajoituksia. Sen vuoksi onkin hyvä, että tiivistelmässä kerrotaan sellaisiakin tapahtumia maailmalta, mitä itse kirjassa ei muuten käsitellä, ja näin kirja antaa hyvät eväät tutustua näihin tapahtumiin myöhemmin itsenäisesti.

Murunen maailmanhistoriaa on mitä oivallisin kirja aloittelevalle historian ystävälle tai vaikkapa tukemaan pientä koululaista historian opiskelussa. Lämpimät suosittelut!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...