Lan Cook, Alex Firth, Rose Hall ja muut: 100 asiaa maapallon pelastamisesta

100 asiaa maapallon pelastamisesta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiesitkö, että liiskatuista omenankuorista voidaan tehdä kenkiä? Tai että peräti kolmasosa syömäkelpoisista hedelmistä ja vihanneksista heitetään pois vain esteettisistä syistä? 100 asiaa -kirjasarjan uusin jäsen esittelee koko joukon erilaisia tapoja joilla suojella maapalloa. Jotkin näistä vaativat vain hyvin pieniä ja arkipäiväisiä muutoksia kuten se, että sulkee kodinkoneet, jotka käyttävät valmiustilassa sähköä.

Toisaalla pohditaan voisiko pilvenpiirtäjien teräspalkit korvata erityistekniikalla kiinnitetyllä puulla, tai miten lehmille syötettävä merilevä vähentää metaanipäästöjä. Mielenkiintoisia faktoja siis riittää jälleen kerran ja positiivista kirjassa on ehdottomasti sen ratkaisukeskeisyys. Ilmastoahdistuksesta kärsivälle tämä kirja jos mikä on oikein hyvä vaihtoehto.

Yksi kirjasarjan vetotekijöistä on alusta alkaen ollut ulkoasu ja kuvitus, joka on varsin kekselijäs siinä miten se esittää informaatiota. Ensimmäisessä lukemassani osassa 100 asiaa historiasta, oli vain kaksi kuvittajaa, mutta tässä uusimmassa kirjassa kuvittajien määrä on noussut jo kuuteen. Sen lisäksi ulkoasua ja taittoa on ollut miettimässä peräti kahdeksan henkilöä ja myös kirjoittajia löytyy kahdeksan kappaletta.

Mainittakoon kirjoittajista erikseen Alice James, jolla on projektissa jonkinnäköinen vetovastuu. Aika valtava homma näissä kirjoissa siis on ja näkyyhän tämä panostus myös lopputuloksessa. Erinomaisen mielenkiintoinen kirja on siis taas kyseessä ja jään mielenkiinnolla odottamaan jo sarjan seuraavaa osaa. Suosittelen!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...