Rose Hall, Alex James, Minna Lacey ja muut: 100 asiaa luvuista, tietokoneista & koodaamisesta

Osta kirja itsellesi

100 asiaa historiasta teki taannoin sen verran hyvän vaikutuksen, että sarjan seuraava osa päätyikin lukulistalle aika lailla automaattisesti. Jälleen kerran luvassa on sekä mielenkiintoista triviaa kuin myös tietoa, joka olennaisesti avaa tietokoneiden ja koodaamisen logiikkaa ja matematiikan historiaa.

Kirjasta selviää muun muassa millaista on huonosti kirjoitettu koodi, kuinka copy-paste toiminto johti uuden uskonnon syntyyn, miten dna:han voidaan istuttaa digitaalista tietoa ja miten origamit liittyvät maata kiertäviin satelliitteihin.

Vaikka vastaavantapaisia ”tiesitkö että” -lasten tietokirjoja löytyykin paljon, niin 100 asiaa -sarja onnistuu silti yllättämään ja tekemään muutaman asian paremmin kuin kilpailijansa. Ensinnäkin koko sivun kuvitukset tekevät kirjasta todella hauskannäköisen ja tiedosta myös helposti sulateltavaa. Kirjoittajat ovat myös nähneet vaivaa tiedon etsimiseen, sarjassa ei käytetä niitä ihan ilmeisimpiä esimerkkejä, vaan ahaa-elämyksiä voivat kokea myös vanhemmat lukijat.

100 asiaa luvuista, tietokoneista & koodaamisesta on loistava lisä kirjasarjaan ja uskaltaisin suositella sitä myös sellaisille lapsille, joita kirjat eivät yleensä niin kiinnosta.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...