365 satua, lorua ja muuta tarinaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tarina per päivä! Satuja, loruja ja runoja. Tuttuja ja tuntemattomia tarinoita yli kahdeltakymmeneltä kertojalta. Mukana ovat niin Aisopos faabeleineen kuin myös satusedät H. C. Andersen ja Charles Perrault. Vieläkin runsaampi kuvittaja-armeija on takaamassa kiinnostavan lopputuloksen modernin hilpeälle graafiselle suunnittelulle. 365 satua, lorua ja muuta tarinaa on värikäs lastenkirja, jota voi lukea joko lapsen kanssa tai antaa jo lukutaitoiselle vähän isommalle itselleen lueskeltavaksi. Tuhti tarinapaketti tulee tukevissa kansissa, jotka kestävät vähän rankempaakin kulutusta.

Tiina Eskola on lokalisoinut kirjan suomalaisiin oloihin sopivaksi. Mukana on siis myös paljon kotimaisia kansanrunoja, hokemia ja loruja. Ihan 365 päivälle kirjasta tuskin riemua riittää, sillä merkittävä osa loruista ja runoista on hyvin lyhyitä, parin säkeen hokemista muutamiin säkeistöihin. 

Päivi Rekiaron vastuulla on puolestaan ollut pidempien satujen kääntäminen. Kovin pitkiä nekään eivät ole: esimerkiksi Aladdinin tarina mahtuu yhdelle aukeamalle, Jaakko ja pavunvarsi kahdelle.

Kuitenkin 365 satua, lorua ja muuta tarinaa tarjoaa ajanvietettä ja yhdessäoloa monenikäisille lapsille. Vaikka kuvitus voisi olla kiinnostavampaakin, ajaa se silti asiansa. Lyhyistä tarinoista pitäville ja rajallisella keskittymiskyvyllä varustetuille lapsille 365 satua, lorua ja muuta tarinaa on hyvä valinta, mutta jos lapsi viihtyy kirjojen parissa enemmän, suosittelisin ehkä ennemmin jotain hieman perinteisempää satukirjaa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...