Kirsti Kuronen: 4 x 100

4 x 100

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Isla, Seela, Jemina ja Hertta harrastavat viestijuoksua 4 × 100 metrin joukkueena. Jeminan perhe joutuu muuttamaan toiselle puolelle Suomea. Tytöt ovat huolissaan joukkueen tulevaisuudesta ja surevat ystävän lähtöä. Jeminan tilalle tulee muita nuorempi Siri, jota pidetään omituisena. Hän on nopea, mutta on kuitenkin aloittelija viestijuoksussa. Muista tytöistä tuntuu oudolta sekä juoksuradalla että sen ulkopuolella, kun tutun ihmisen tilalla onkin uusi. Kesän harjoittelun päämääränä on SM-viestit.

Kirjan tärkeänä teemana on yleisurheilu ja omalle lajille omistautuminen. Harjoittelun ja kilpailujen lisäksi kirjassa kuvataan tyttöjen elämää urheilukentän ulkopuolella. Myös ystävyys on oleellisessa osassa: miten pois muuttaminen vaikuttaa ystävyyssuhteeseen ja miltä tuntuu uuden tytön tulo porukkaan.

Tämä oli mukaansa tempaava ja sujuvasti kirjoitettu nuortenkirja, joka sopii parhaiten ehkä yläasteikäisille. Lukiessa kiinnostus säilyi yllä, vaikkei yleisurheilumaailma ollutkaan ennestään tuttu enkä ole koskaan harrastanut mitään muutakaan urheilulajia kilpatasolla. Jos jommasta kummasta olisi ollut kokemusta, kirja olisi varmaankin saattanut olla vieläkin mielenkiintoisempi. Mitään tästä ei tuntunut puuttuvan, ainoastaan vähän pidemmän ajanjakson kuvaaminen olisi voinut tuoda tarinaan jotakin lisää.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...