Kirsti Kuronen: Paha puuska

Osta kirja itsellesi

Kirsti Kurosen Paha puuska on koskettava, runollinen teos ja kertomus neljätoistavuotiaasta Hillasta, jonka vuotta nuorempi veli tekee itsemurhan.

”Lauri meni junan alle, tajuatko sä, se meni junan alle! Joo tosta vaan, junan eteen, meidän Lauri.”

Laurin sisko Hilla kertoo tarinan omasta näkökulmastaan; Lauri-veli menee junan alle, äiti vetää unilääkkeitä, isä ei kestä surua ja muuttaa Tallinnaan. Jokainen suree omalla tavallaan. Hilla viettää aikaansa metsässä kivellä istuen ja juttelee samalla ääneen Laurille. Miksi hän teki sen? Eihän Lauri ollut itsemurhatyyppiä? Oliko se vahinko? Hilla haluaa selvittää syyn, jotta ymmärtäisi Lauria paremmin.

Tarina on lyhyt, runollinen ja nopeasti etenevä. Suru muuttaa muotoaan ja elämää on elettävä eteenpäin. Kirjan lopussa kuullaankin vielä aikuisen Hillan mietteitä ja muistoja Laurista. Onpa Hilla kirjoittanut Laurille laulunkin ja laulu löytyy oikeasti Youtubesta. Kirjan lopussa on sanat ja linkki tähän biisiin. Laulun kuunneltuani tarina tuli realistisemmaksi.

Joillekin tarina on todellisuutta, ehkäpä tästä tarinasta saa hieman lohtua. Läheisen itsemurha muuttaa elämää pysyvästi, mutta surukin muuttaa muotoaan ja siitä voi selvitä.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...