Jukka-Pekka Palviainen: Allu ja salainen ihailija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Allu perheineen muuttaa Kuoppakylän vanhalle rautatieasemalle kesällä. Allu, oikealta nimeltään Alexandra, ja hänen isoveljensä Aapo eivät tunne uudelta kotipaikkakunnalta vielä ketään, mutta ei mene aikakaan, kun molemmat saavat jo monta uutta ystävää. Allua kuitenkin piirittää joku outo ihailija, joka lähettelee hänelle vaaleanpunaisille paperilapuille kirjoitettuja kauniita viestejä. Kenestä voi olla kyse, ja miksi hän ei näyttäydy?

Allu ja salainen ihailija aloittaa Jukka-Pekka Palviaisen Allu-sarjan. Se on helppolukuinen lastenromaani, joka on suunnattu juuri lukemaan oppineille alakoululaisille. Se on sopivasti salaperäinen tarina, muttei mikään jännäri kuitenkaan. Pääosassa ovat ystävyys, sosiaalisuus ja sopeutuminen uuteen. Palviainen kirjoittaa koukuttavasti ja hauskasti, ja lukuisista lastenkirjoista tutun Christel Rönnsin mukava kuvitus säestää tarinaa osuvasti.

Tätä kirjoittaessani uudehkoon Allu-sarjaan on jo ainakin neljä jatko-osaa saatavilla, ja ne menevät kyllä tämän kokemuksen perusteella kirjastolistallemme. Kirjan kun ahmaisee helposti yhdellä tai kahdella istumalla. Suosittelemme!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...