Tim Davys: Amberville : Paluu alamaailmaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaikenlaisia kirjoja sitä kirjoitetaankin. Amberville on kovaksikeitetty rikosromaani, jonka päähenkilöt ovat pehmoeläimiä. Ei tämä mikään lastenkirja kuitenkaan ole. Päähenkilön Eric Karhun elämä on mallillaan. Ura mainostoimistossa menee lujaa ja vaimonakin on viehättävä Emma Kaniini.

Harmi vain, että Ericin entinen elämä osana Ambervillen alamaailmaa palaa kummittelemaan, kun rikospomo Nicholas Kyyhky tulee kahden gorillan kanssa kylään. Nicholas on saanut tietää nimensä ilmestyneen legendaariselle kuolemanlistalle — se tarkoittaa, että noutaja on tulossa lähitulevaisuudessa. Eric saa viikon aikaa hoitaa entisen pomonsa nimen listalta — jonka olemassaolo ei ole mitenkään taattu juttu — tai Emma Kaniini saa kärsiä.

Huonompi homma. Eric saa onneksi vanhan jengin kasaan ja alkaa tutkia juttua. Kuten arvata saattaa, tuloksena on melkoinen ajojahti, joka johtaa syvälle kaupungin valtarakenteisiin. Siinä sivussa pohdiskellaan pahan olemusta koko lailla.

Kirjan juoni on oivallinen, mukaansatempaava ja kantaa mainiosti loppuun asti. Pehmoeläinten tarpeellisuutta en aivan täysin tajunnut, se juttu jäi ehkä hitusen kikkailuksi. Pehmoeläinmaailma mahdollisti muutaman juonen kannalta olennaisen perusjutun, mutta sittenkin… Pahuuden olemuksen pohtiminenkin oli jotenkin väkinäistä saarnaamista.

Amberville ei siis ole aivan niin omaperäinen ja syvällinen kuin se tahtoisi olla, mutta kovaksikeitettyjen rikosjuttujen ystäville se on mainio ja, myönnetään, hieman erikoinen valinta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...