Pekka Kainulainen: Amorphis : Taivaan rumpu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Amorphis-kirjassa kerrottiin tasapuolisesti yhtyeessä vaikuttaneista nykyisistä ja entisistä jäsenistä. Taivaan rummussa taas ovat pääosissa yhtyeen sanoitukset, joiden taustalla on sammattilainen taiteilija Pekka Kainulainen.

Kirja alkaa Amorphis-laulaja Tomi Joutsenen ja Kainulaisen keskustelulla. Joutsen kuvaakin osuvasti yhtyeen musiikin ja sanojen olevan henkisesti sukua toisilleen. Ajatus syvenee, kun lukee sanojen synnystä tarkemmin.

Kainulainen on kirjoittanut suomenkielisiä runoja, jotka on käännetty englanniksi. Lyriikat pohjautuvat Kalevalaan, osin tarinoiltaan ja osin tunnelmaltaan. Jotkut levyt, (kuten Eclipse Kullervon) kertovat jonkun Kalevalan hahmon tarinan, mutta ennemmin niissä kuljetaan kalevalaisessa maisemassa kuin kuvataan kansalliseeposta musiikin kautta.

Vuoropuhelun jälkeen kirja siirtyy Kainulaisen runoihin sekä niiden käännöksiin – eli tuttuihin lauluteksteihin. On erikoista lukea ensin englanniksi kuulemiaan tekstejä vuosia myöhemmin suomeksi.

Amorphiksen musiikin ystävien lisäksi kirjaa voi suositella Kalevalasta ja suomalaisesta mytologiasta kiinnostuneille. Tekstien höysteenä on Kainulaisen piirroksia.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...