Charles De Lint: Angel of Darkness

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sarjamurhaaja kiduttaa uhrejaan, pääasiassa nuoria naisia, ja taltioi näiden kuolinkiljahdukset nauhalle. Näistä äänistä hän koostaa tuskan sinfoniaa, josta tulee liian voimakas, liian tuskallinen. Äänet repäisevät todellisuuden rikki ja vapauttavat jotain todella kauhistuttavaa, joka ensi työkseen hoitelee murhaajan itsensä päiviltä.

Paikalle osuu kadonnutta nuorta naista jäljittävä yksityisetsivä, joka huomaa, että jokin on pahasti vialla ja hälyttää poliisit paikalle. Alkaa poliisitutkinta, joka saa huolestuttavia sävyjä, kun tutkintaan osallistuvat poliisit joutuvat yliluonnollisten kokemusten kohteeksi. Pian mystisesti kuolleita ruumiita alkaa ilmestyä enemmänkin. Pimeä enkeli on vapaana…

Charles de Lint kirjoitti Angel of Darknessin alunperin 1990-luvun alussa salanimellä Samuel M. Key. Nimi ei ollut silloinkaan erityisen salainen, lähinnä varoitus lukijoille, että luvassa on paljon synkempää ja vastenmielisempää tavaraa kuin de Lintin muu tuotanto. Samoja juttuja tässä on kuin vaikkapa The Onion Girlissä — seksuaalista hyväksikäyttöä, väkivaltaisia parisuhteita ja muuta inhottavaa — mutta ote on kieltämättä astetta häijympi, hyviä fiiliksiä on mukana vähemmän.

Synkkää fantasiaa siis, eikä missään nimessä mikään hyvän fiiliksen kirja. Vaikka tarinan tietty kaavamaisuus vei sen pahinta terää, kirja onnistui parhaimmillaan maalailemaan mukavan epämukavia kauhumaisemia. Jos kestää lukea kuvauksia parisuhdeväkivallasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, Angel of Darkness on lukemisen arvoista kauhufantasiaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 262 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...