Rainbow Rowell: Carry On

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rainbow Rowell on tämän hetken YA- eli eli young adult -kirjallisuuden tähtiä. Carry On on kirja, jota kirjoitettiin Rowellin kirjassa Fangirl ja joka on fanifiktiomainen fantasiakirja muiden muassa Harry Potter ja Supernatural faneille.

Simon Snow on valittu sankari, mutta hyvin huono siitä syystä, että hänen taikuutensa on räjähtävää laatua. Snow opiskelee taikakoulussa ja päänvaivaa aiheuttaa hänen huonetoverinsa Baz, joka ihan varmasti ja ehdottomasti on vampyyri. Baz katoaa ja vaikka Simonin luulisi nauttivan tilanteesta, haluaa hän varmaan eniten tietää, mitä on tapahtunut. Bazin ollessa kateissa, Bazin äiti vierailee Simonin ja Bazin huoneessa – haudan takaa. Bazin äiti kertoo salaperäisyyksiä kuolemastaan ja Simon lupaa selvittää koko tapauksen, mutta ensin pitää löytää Baz ja haudata sotakirves.

Lupaava fantasiakirja on yllätyksiä täynnä ja siihen onkin jo tullut jatkoa. Carry On on vielä hieman haparoiva, mutta Rowell on parhaimmillaan kirjoittaessaan henkilöhahmoja ja heihin on helppo ihastua, jonka takia jatko-osa on hyvin tervetullut.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...